No.
Titel
01054
Performance tot het jaar 2000

Van zaterdag 08 augustus 1998, 14.00 uur tot zondag 09 augustus 1998, 13.00 uur, bezaten drie medewerkers van Dier in Bedrijf een bank op de Neude te Utrecht. Er werden pamfletten uitgedeeld met het 'Grote Dier in Bedrijf Doe-het-zelf Performance Stappenplan'.
Het Grote Dier in Bedrijf Doe-het-zelf Performance Stappenplan

Stap 1
Prik een duidelijke datum en dito tijdstip en ga op zoek naar een geschikte omgeving voor de performance. TIP: Sla deze stap niet zomaar over, want als deze zaken zijn geregeld, is het halve werk gedaan.

Stap 2
Stel vrienden, bekenden, familie en kennissen op de hoogte van uw performance. Hoe meer toeschouwers, hoe beter. TIP: Maak een persbericht voor de lokale en landelijke pers.

Stap 3
Zoek passende kleding. De kleur zwart heeft zijn sporen in het performance-verleden reeds dik verdiend en is daarom de moeite van het overwegen waard. TIP: Kleding moet lekker zitten en u niet in uw bewegingen belemmeren.

Stap 4
Zoek alledaagse of juist hele aparte voorwerpen om tijdens uw performance in te zetten. TIP: Het vernietigen van voorwerpen maakt uw performance extra spannend!

Stap 5
Zorg dat uw eigen Ik in de performance centraal staat. Ervaringen uit uw verleden kunnen een inspiratiebron zijn. Als u een vrouw bent, dan mag u dat best laten zien in de performance. TIP: Probeer tekst zoveel mogelijk te vermijden omdat u anders terecht dreigt te komen in de Spoken Word hoek. Als u toch de behoefte voelt om u verbaal te uiten, beperk u dan tot exclamaties en kreten.

Stap 6
Zoek een actueel of juist erg achterhaald onderwerp. TIP: Geweld, 'Vrouw'-zijn, Nederlands-Indië, Discriminatie, Tegenstellingen, uw Vader, de Holocaust, de Natuur, Homofilie, Leven & Dood.

Gevonden onder "2000":
1  [Eeuwkalender 2000-2100]
2  [Shrapnel 2000]

Gevonden onder "manifest":
1  [Handzakdoek]
2  [Lichthinder]

Gevonden onder "performance":
1  [Morse Code de ruimte in]

Gevonden onder "009801-dkr":
1  [Eeuwkalender 2000-2100]
2  [Er moet nog veel gebeuren]
3  [Geënsceneerd]
4  [Oost]
5  [Performance tot het jaar 2000]
6  [Snus]
7  [Verhinderd]
8  [Zuid]
9  [Zwarte Vlag]

Dier in Bedrijf Archief ©